Napájecí žlaby FARMTEC III. generace

Touto konstrukční úpravou nerezových vyhřívaných napájecích žlabů zvyšujeme variabilitu výrobku. Napájecí žlab se tedy skládá ze dvou samostatných částí, z nohy žlabu (může být žárově zinkovaná nebo nerezová) a tělesa žlabu (to se skládá ze žárově zinkovaného skeletu a nerezové vany, v níž je vodní hladina).

Tato inovace praxí prověřených a osvědčených napájecích žlabů pro všechny kategorie skotu, ovce, kozy a koně, přináší uživatelům především zvýšení životnosti u nerezového provedené nohy a dále určitou variabilitu polohy vany žlabu (levé či pravé provedení nesymetrických typů) při konečné instalaci žlabu ve stáji. Navíc pokud dojde k náhlému mechanickému poškození horní části s vanou např. technikou, je možné poměrně jednoduše těleso žlabu demontovat a vyměnit za nové, bez nutnosti odstraňování zabetonované nohy žlabu. Omezí se tak na minimum čas, po který nebudou mít zvířata v dané skupině přístup k vodě.

V místech s agresivním prostředím (hluboká podestýlka, kejdou trvale exponovaná místa apod.) je kvůli životnosti nyní možné použít kombinaci nerezové nohy a žárově zinkovaného skeletu vany žlabu. Záměnou tělesa žlabu s menším objemem vody (typy Triton nebo Neptun) za těleso žlabu s větším objemem (typy Jupiter), noha zůstává stále stejná, lze také jednoduše a rychle zvětšit objem vody u daného napájecího místa.

Nohy žlabů jsou připraveny pro instalaci vývodu tlakové vody pro možnost snadného napojení hadice na oplach, což usnadní obsluze ve stáji práci.

Více informací o nových typech žlabů zde,

nebo nás kontaktujte: Martin Čížek mcizek@farmtec.cz tel.: 602 148 144